Tagsten i beton

Betontagsten er et af de mest populære valg til tag i Danmark, fordi det er en billig og holdbar tagløsning.

Selvom betontagsten har eksisteret i næsten hundrede år, er brugen af dem steget markant i løbet af de sidste 50 år. Deres tilpasningsevne og lavere omkostninger krydser to vigtige felter af for både entreprenører og husejere. De er nu en af de mest anvendte tagsten på markedet, og det er nok mest på grund af deres evne til at efterligne både formen og farven på teglsten – som er danskernes absolutte favorit. Blandingen af cement, sand og vand sammen med et antal mindre betontilslag giver materialet en stor fordel med hensyn til at overleve barsk vejr. Betontagsten kan laves, så de passer til næsten enhver designstil, og sortimentet af tilgængelige farver er derfor næsten ubegrænset.

Hvad er betontagstens levetid?

Bortset fra deres omkostningseffektivitet er en af hovedårsagerne til, at betontagsten er blevet så populære, deres holdbarhed. Vores produktgaranti på tagsten af beton er 30 år, men betontagstens levetid er typisk 50-70 år. Som med enhver anden tagsten afhænger levetiden af, hvor godt vedligeholdt taget er over tid. Betontagsten kan i sig selv ikke modstå barskt vejr, alger og mos. Men det kan de, hvis de overfladebehandles.

Betontagsten er fremstillet for at beskytte mod det danske vejr, det vil sige mod almindelige niveauer af vind og regn.

Grunden til, at folk vælger et betontag over et tegltag, er at det er billigere.

Farvemuligheder – fås i en lang række af farver og stilarter. Du kan med garanti finde en farve, der matcher dit hus og stil.

Matcher skifer og tegl – tagsten af beton kan efterligne både farve og design af tegl- og skifertagsten, men til en lavere pris.

De er større – betontagsten fås i en bred vifte af størrelser, men er typisk større end tegl, hvilket gør dem lettere og hurtigere at lægge, og arbejdsomkostninger er derfor typisk lavere.

Lang levetid – vi estimerer, at betontagsten har en levetid på 50-70 år.

For gamle ejendomme eller bygninger, der har brug for at afspejle det naturlige miljø omkring dem, er betontagsten et godt valg. De, der sigter efter at øge deres hjems tiltrækningskraft og tilføje karakter, kan overveje at betale ekstra for tegl eller naturskifer. Men hvis du har et stramt budget og er tilfreds med en mere ensartet tagdækning, kan betontagsten være den bedste mulighed for dig. Derfor er der altså flere ting, du bør overveje, når det kommer til at beslutte, hvilken type tagsten, der skal bruges til dit byggeprojekt.

Scroll to Top
Scroll til toppen